Om Rotage

Rotage AB – Always in the Frontline

Rotage AB är ett ledande legoföretag med erfarenhet från 1970-talet.
Vi har en komplett och modern maskinpark, vilket gör oss konkurrenskraftiga inom detalj- och komponenttillverkning. Rotage erbjuder tjänster inom laserskärning, stansning, bockning, svetsning och montering. Vi ombesörjer även ytbehandling.

Namnet Rotage står för att det alltid händer saker, att vi ständigt går framåt och gillar utmaningar samt att vår personal har möjlighet att växa inom företaget.

Företagssymbolen har en vågform och likt vågens rörelse, stor som liten vill vi symbolisera att företaget har stor flexibilitet samt alltid är beredd på snabba svängningar.  Vågen symboliserar även våra kunder som likt den återkommer.

Den röda färgen i symbolen har en stark men ändå varm röd färg. Denna färg är utvald för att vi skall synas till våra kunder samt ge ett varmt och familjärt intryck till vår personal.

Här kan ni ladda ner vår broschyr!

Ledningsgruppen för Rotage. På bilden syns från vänster Sverker Kvarnemark, Antonio Scarlini, Mathias Larsson VD, Eva-Lotta Wilhelmsson, Jonas Andersson och Bo Hansson.
Ledningsgruppen för Rotage. På bilden syns från vänster Sverker Kvarnemark, Antonio Scarlini, Mathias Larsson och Bo Hansson. 

Affärsidé

Rotage AB skall med senaste teknik vara komponentleverantör av laserskurna och stansade plåtprodukter till den skandinaviska marknaden.
Produkterna skall säljas till rätt pris och kvalitet, detta genom värdeskapande arbetsprocesser med hög grad av automatisering och kunskap.

Tillsammans med dig som kund hittar vi de individuella lösningar som passar bäst för olika typer av detaljer och sätter fokus på att hela kedjan blir så effektiv som möjligt.

Hos oss tar vi din detalj från idé till färdig produkt!

Vision

Vår vision som kännetecknar vårt tankesätt och ständiga övertygelse att utvecklas med våra medarbetare, kunder och leverantörer är; ”Tillsammans ska vi göra våra kunder konkurrenskraftiga”.

Prototyptillverkning – full diskussion vid en av Rotage kantpressar.

Värdegrund

För att nå vår vision har vi utformat en värdegrund som vi kallar STARK
där varje bokstav står för ett ledord.

Samarbete
Samarbete stärker grupper och förutsätter att man kan lita på varandra vilket är grunden i att lyckas i det vi gör. Vi skall hjälpas åt genom att lyssna och underlätta för varandra och på så sätt arbeta med varandra och inte mot varandra.

Tillsammans
Vi skall tillsammans se att vi har en öppen och ärlig dialog och skapa engagemang samt delaktighet vilket gör att vi blir ett starkare lag tillsammans. Alla kan bidra på sitt sätt. Gör man saker tillsammans och hjälps åt får vi en roligare vardag och ökad trivsel.

Ansvar
Alla har en skyldighet/ansvar att hålla ordning och reda på sig själva och arbetsplatsen, sprida relevant information till arbetskamrater, följa beslut och nå uppsatta mål.
Man påverkar sin vardag genom att allt man lämnar ifrån sig uppfyller kraven ”rätt från mig”. Alla får på så sätt tillräckliga förutsättningar för att lyckas med sin uppgift.

Respekt
Alla skall respekteras men ibland måste man förtjäna respekten och det gör man genom de viktiga orden; lyssna och tillit. Genom att följa rutiner, regler och mål förtjänar man respekt, man visar tillit till både socialt och ekonomiskt värde.
Respekt är att möta varandra på ett trevligt sätt.

Kundkänsla
Ett leende är kortaste vägen till varandra. Medarbetare och kunder skall bemötas med en positiv attityd. Utgå från frågan: ”Hur vill jag bli bemött som kund” Inom företagets avdelningar är vi kunder till varandra och sedan till vår slutkund.

 

Här kan ni ladda ner broschyren STARK.

Om Rotage – STOPA ett högautomatiserat lager
Om Rotage – Diskussion vid en an Rotage stansmaskiner. Där vi stansar plåt enligt önskemål.

Viktiga händelser

1979
Allt startade med en Verktygslåda 1979.
Ingemar Ronger startade med lantbruksmontage.

1982
Första verkstaden iordningsställs i egen regi.

1990
Den först lasermaskinen köps in från Bystronic.

1998
Ny fabrik på 2600 kvm byggs.

2000
Investerar i en stansmaskin och miljöcertifieras enligt ISO 14001.

2005
Investerar i helautomatiskt lager.

2012
Investerar i en svetsrobot från ABB och är därmed automatiserade i alla processer.

2015
Vår värdegrund STARK växer fram och investering sker i en Fiberlaser.

Ingemar Ronger startade verksamheten Rongers montage
Rotage fabrik i Kvänum

Jobba hos oss

Vi erbjuder tjänster med varierat och utvecklande arbetsinnehåll i ett stabilt och högteknologiskt expansivt företag.
När vi inte har några lediga tjänster ute här kan ni alltid skicka ert CV för kommande tjänster.  Fyll i formuläret här intill och skicka in till oss.

    Ditt namn (obligatorisk)

    Din epost (obligatorisk)

    Ämne

    Ditt meddelande